Efterskoler er typisk specialiserede i et bestemt aktivitetsområde, men ikke alle typer er lige populære. Ofte vil du finde efterskoler med fokus på idræt, spejder eller kreative fag, men vidste du, at det er mange flere muligheder?

Dem kan du læse om herunder. Giv dit barn muligheden for at vælge lige netop den niche, de passer ind i, og lad dem vokse i et miljø, der forstår dem og deres interesser.

madlavning

Efterskole med fokus på gastronomi

Madlavning er ikke den mest typiske hobby, når det handler om unge i 9. eller 10. klasse, men for dem, der elsker at eksperimentere i køkkenet, er der også muligheder.

https://www.skolenfor.dk/ kan du læse om én efterskole, der specialiserer sig i gastronomi. Her vil dit barn lære om madlavning og den kulinariske verden.

Selvom de ikke nødvendigvis vil være kok eller arbejde i fødevarebranchen, kan de bruge et eller to skoleår på at udvikle deres evner og dyrke en interesse, der kun vil komme dem til gode i fremtiden. Ikke alle interesser behøver at lede til en karriere, og madlavning er ikke det værste at bruge sin tid på!

Rollespil

I mange år var forældre bange for, at rollespil ville være smutvejen til satanisme og en kriminel livsstil – men det har vist sig at være lige det modsatte.

Mange unge, der holder af den ene eller den anden form for rollespil, udvikler en levende fantasi og gode samarbejdsevner. Det kan være svært at finde nogen, der deler interessen for rollespil, og på en specialiseret efterskole kan de udvikle deres evner og øge de sociale kompetencer. Her vil de blive forstået, og de kan opbygge selvtillid i et trygt miljø.

Der er mange former for rollespil, og rundtom i landet er der skoler, der har sat dem skemaet. Undersøg dem i dag og vis dit barn, at du støtter dem. 

teenager med computer

Inddrag dit barn i beslutningen

Når du skal finde en efterskole til dit barn, er det uhyre vigtigt, at du inddrager dem i beslutningen. Du kan evt. bede dem om selv at søge efter efterskoler og give dig navnene, så du selv kan tjekke dem efter.

På den måde får dit barn fri kontrol over at undersøge de aktiviteter, de vil deltage i. Du kan gennemse deres valg og tænke på det praktiske, mens de får lov til at fokusere på de sjove dele. Besøg gerne flere efterskoler, inden I beslutter jer for én.