Udenfor er det pludseligt koldt og mørkt. Når temperaturen rammer under 7 grader, så er det en påmindelse om, at du snart skal skifte til vinterdæk. Dette er der mange gode grunde til, hvor det først og fremmest er af sikkerhedsmæssige årsager. Når du skal have skiftet dækkene, er det en god idé at få det gjort ved et værksted, som du er tryg ved. Dette kunne være autopartner, hvor du kan læse mere her, om hvad de kan tilbyde dig.

Hvorfor skal du skifte til vinterdæk?

Det kan være naivt at tro, at bare fordi der ikke er sne udenfor, så behøves du ikke skifte til vinterdæk. Så snart det bliver koldere udenfor, er risikoen for glatte veje mange gange større. Derfor er det nødvendigt med vinterdæk, da de har et bedre vejgreb og bremselængde. Hvis du ender ude på glatte veje, er risikoen dermed mindre for, at det ender i en ulykke. Det er altså for din og andres sikkerheds skyld, at du sørger for dette dækskifte. Selvom, at det ikke er et lovkrav i Danmark, så er det altså klart at anbefale, at du kører til din lokale mekaniker, så de kan montere vinterdæk på din bil.

Hvad bør du ellers vide?

Det er fornuftigt, hvis du kontakter dit autoværksted med alle de mange spørgsmål, som du kan have til, hvordan din bil klarer vintersæsonen. Det kan være, at du gerne vil vide, hvor længe dine dæk kan holde sig. Man plejer at sige ca. 5 år, hvor du derefter skal have nogle helt nye dæk. Desuden kan der være flere ting, som du er interesseret i at vide om vinterdæk. Hvis du f.eks. skal på køreferie, mens det er vinter, bør du tjekke reglerne for vinterdæk i de lande, som du skal til, så du kan køre sikkert afsted.