Kender du også det, når bilen skal på værksted og det begynder at gøre ondt i pengepungen? Det kender de fleste bilejere nok til, fordi det ofte er mange penge man skal af med. Dog er der tre tidspunkter, hvor du er nødt til at aflevere din bil hos mekanikeren og håbe på den mindst mulige regning.

Serviceeftersyn er vigtig at overholde

Alle biler skal til service på et værksted, når de har kørt X antal kilometer. Kilometerantallet kan afhænge af hvilken model bilen er, samt dens alder. Du kan med fordel vælge et værksted Hvidovre, som tager imod alle type biler. Men det er vigtigt at bilen kommer afsted, når servicelampen lyser. Dette er både grundet din egen og andre trafikanters sikkerhed, men også fordi det hjælper med at opretholde bilens værdi. Hvis du overholder bilens serviceeftersyn, vil du kunne sælge bilen for mere, når den tid kommer.

Bilsyn er lovpligtigt

Når du køber en helt ny bil, bliver den indkaldt til syn efter fire år og herefter er det hvert andet år. Dette er altså et tidspunkt, hvor du SKAL aflevere din bil hos mekanikeren, for at kunne køre lovligt rundt. Når bilen bliver synet, tjekkes det om den lever om til de gældende regler for køretøjer og her vurderes det så, om den kan godkendes. Det kan være en god idé at bede mekanikeren lave et service på din bil, inden den sendes i synshallen, for at øge chancerne for at den godkendes.

Ved skader eller mangler

Det er vigtigt at man hurtigst muligt for udbedret skader eller mangler på sin bil, igen for ens egen og andre trafikanters sikkerhed. Hvis der er sket en skade på din bil eller den mangler en reservedel, lever den ikke op til en standard sikkerhed, hvilket potentielt kan resultere i mere voldsomme uheld, end med en repareret bil.