Hvis du har haft en lang og stressende tid på jobbet, så har du måske brug for en lang ferie. Gerne til udlandet, hvor man bedre kan koble helt af på behørig afstand fra alt det stress og jag som befandt sig i den danske kontekst. Måske du allerede har bedt om fri fra arbejde i god tid og fået datoerne godkendt af din arbejdsgiver. Du har købt en ny kuffert og er klar til at rejse. Men hvor skal rejsen på hen?

Er du i tvivl om rejsemålet, burde du overveje Spanien. Landet har lidt for enhver smag og er et rejsemål, der har været populært gennem mange år hos en bred skare af forskellige mennesker. Derfor kan man sige, at Spanien er en god ‘all around’ lokation, hvor du utvivlsomt vil finde et aspekt, der falder lige i sin smag. Hvis du gerne vil vide mere om Spanien, så har vi herunder samlet en række ting, du burde opleve under rejsen.

Gode ting at opleve i Spanien

For det første er vejrforholdene aldeles skønne i Spanien. Alt efter din præference, kan du bevæge dig fra nord til syd i det store land. Det varierende klima vil dermed sikre, at du utvivlsomt vil kunne finde et sted, som passer perfekt til dig. Den sydlige del er et middelhavsklima, dvs. noget mere tørt vejr, hvorimod den nordlige del vil være langt grønnere.

Hvis du er glad for bevægelse og gåture, har du måske hørt om Caminoen. Denne rute er næsten legendarisk og det kan være en stolt bedrift at have prøvet at gå Caminoen. Foruden den fysiske udfordring er der mange som beretter, at det næsten er en meditativ og åndelig oplevelse. 

Spanien er også fyldt med kulturelle oplevelser. Et eksempel på dette er Baskerlandet, hvor man f.eks. kan opleve byen Casco Viejo eller katedralen Santiago de Compostela. Hvis du er til mere moderne kulturhistorie, så kan du også besøge Guggenheim, som er et museum, der er beliggende ved floden Nervion.

Flybilletter spanien er heller ikke dyrt – så tag afsted allerede i morgen. Du vil ikke fortryde det.